كشمش، عدسي، شير و ميوه بهترين ماده غذايي براي داوطلبان كنكور
رييس انجمن تغذيه: خستگي جسماني و ذهني داوطلبان را در انتخاب گزينه صحيح مردد ميكند
خبرگزاري دانشجويان ايران - ايران - تهران - رييس انجمن تغذيه كشور اعلام كرد: خستگي جسماني و ذهني، داوطلبان كنكور را در انتخاب گزينه صحيح مردد ميكند.
دكتر سيدضياءالدين مظهري در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: با توجه به اينكه در ايام امتحانات خواب و خوراك داوطلبان بر اثر استرس دچار بينظمي ميشود خانوادهها بايد استرس را از دوش جوانان بردارند تا آنها با آسودگي خيال خود را جهت امتحان آماده كنند.
وي ادامه داد: افرادي كه از سبزيجات، ميوه، گوشت، حبوبات، نان و غلات استفاده نميكنند، با كمخوني، ضعف، عدم تمركز فكري و جسمي در طول امتحان روبرو خواهند است.
اين متخصص تغذيه افزود: اين باور غلط در اذهان عمومي به وجود آمده كه مغز بر خلاف ساير ارگانهاي بدن انرژي مورد نياز خود را از محل قندها تامين ميكند به همين علت مادران گرايش بچهها را به خوردن مواد قندي زياد ميكنند غافل از اينكه قندهاي ساده نميتواند انرژي مورد نياز بدن را تامين كند.
وي اضافه كرد: استفاده از قندهاي ساده باعث ترشح انسولين شده و اين قندها وارد سلولها ميشود و در زماني كه داوطلب ميخواهد با تمركز به سوالاتش پاسخ دهد دچار افت قند ميشود.
رييس انجمن تغذيه توضيح داد: اين در حالي است كه تامين قند مورد نياز مغز با استفاده از غذاهاي حاوي قندهاي مركب به بهترين وجهي تامين ميشود و احتياجي به مصرف بيرويه شيريني، شكلات و بستي نيست.
دكتر مظهري تصريح كرد: كمتحركي، عدم فاصلهگذاري براي تجديد قواي مغز و كم خوابي، نوشيدن قهوه ميتواند موجب بهم ريختن وعده غذاي سهگانه شود و اين عامل ميتواند انديشه و قدرت حافظه داوطلب را دچار مشكل كند.
وي با بيان اين كه كمبود هر ماده غذايي ميتواند روي مغز تاثير بگذارد، افزود: بدن ما يك سازمان بسيار پيچيده است و هر سلول نيازهاي خاصي دارد كه بايد تامين شود كه همكاري اين سلولها ميتواند ارتباط تنگاتنگي بين اعضا به وجود آورد.
رييس انجمن تغذيه ايران اضافه كرد: مصرف آبزيان و روغن زيتون نقش بسزايي در بالا بردن تقويت حافظه افراد دارد.
وي ادامه داد: براي رفع عطش و گرمازدگي آب خنك بهترين نوشيدني براي افراد است همچنين دوغ سالم به علت داشتن كلسيم و مواد معدني و نمك ميتواند فرد را از تشنگي نجات دهد و در ضمن نمك از دست رفته بدن را تامين ميكند.
وي به تمامي داوطلبان كنكور توصيه كرد: شب امتحان شام سبكي ميل كنند و زود به رختخواب بروند و صبح امتحان صبحانه حاوي مواد قندي استفاده كنند چون اين مواد در طول امتحان به تدريج آزاد شده و توانايي انديشيدن را گسترش ميدهد.
مظهري در پايان خاطرنشان كرد: مصرف مخلوطي از غلات پخته شده در شير با اضافه كردن مقداري ميوه خشك، كشمش، سبزيجات، ميوه، شير، عدسي و نان بهترين ماده غذايي براي داوطلبان كنكور در طول ايام درس خواندن و امتحانات است.
انتهاي پيام
ISNA - News 8304-02794
0 Comments:
Post a Comment
<< Home